iğnesiz anestezi

Teknika e Anestezisë pa Gjilpërë në Operacionin e Transplantimit të Flokëve

Sot, falë përparimit të teknologjive, shumë inovacione janë shfaqur në fushën e mbjelljes së flokëve. Transplantimi i flokëve me gjilpërë, i cili ishte një metodë klasike në periudhat e mëparshme, tani ka filluar të humbasë funksionin e tij. Arsyeja më e rëndësishme për këtë është shfaqja e një pajisje anestezie pa gjilpërë që tani mundëson një transplantim pa dhimbje të flokëve. Pajisja e anestezisë pa gjilpëra ka qenë një metodë e rëndësishme që nuk përmban asnjë gjilpërë dhe siguron anestezi pa dhimbje. Në veçanti, ata me një fobi të gjilpërave mund të bëjnë një operacion të mbjelljes së flokëve me teknikën e anestezisë pa gjilpërë pa asnjë shqetësim ose frikë.

Kush mund të ketë përdorim të anestezisë pa gjilpërë?

Përdoret në procesin e transplantimit të flokëve pa gjilpërë me qëllim të injektimit të të gjitha llojeve të lëngjeve përmes projeksionit intradermal, i cili është plotësisht pa dhimbje, i cili nuk përmban gjilpëra dhe nuk bie në kontakt me lëkurën e pacientit. Lëngu përhapet në lëkurë me ndihmën e presionit të lartë. Në këtë mënyrë, pacienti nuk ndjen asnjë dhimbje ose dhimbje që nga momenti i parë i mbjelljes së flokëve. Alternativa më ideale për këdo që ka problem të rënies së flokëve, problemin e tullacës por që nuk mund të kryejë mbjelljen e flokëve për shkak të fobisë me gjilpërë është mbjellja e flokëve me teknikën e anestezisë pa gjilpërë.

Teknika e Anestezisë pa Gjilpërë në Operacionin e Transplantimit të Flokëve

Transplantimi i flokëve pa gjilpëra kryhet me anë të mjeteve speciale të implantuesit. Me këto mjete speciale, folikulat e flokëve të mi merren një nga një. Pastaj, flokët, të cilat janë marrë në përputhje me modelin e flokëve të bëra posaçërisht për personin, mbillen në zonat ku ka derdhje. Pacienti nuk ndjen dhimbje gjatë këtij procesi dhe mund ta kalojë procesin në mënyrë të qetë.

Marrja e rrënjëve të shëndetshme të flokëve nën anestezi pa gjilpërë

Ndërsa kryhet transplantimi i flokëve, rrënjët e flokëve merren vetëm nga pjesë të caktuara. Këto seksione janë zakonisht pjesët e pasme dhe anësore të kokës së pacientit. Nëse nuk ka humbje të flokëve që i është dhënë emri DUPA dhe është përhapur në të gjithë lëkurën e kokës, nëse ka kushte të tilla si hedhja e modelit mashkullor, flokët në pjesën e pasme dhe anët e kokës janë shumë më rezistente ndaj derdhjes. Në humbjen e flokëve të tipit M, pjesa e pasme e kokës është e pandjeshme ndaj testosteronit, kështu që gjëndrat e flokëve në këtë pjesë kanë një strukturë shumë më të shëndetshme. Në metodën e transplantimit të flokëve pa gjilpërë, anestezia lokale zbatohet në zonën e dhuruesit. Pasi zona të jetë mpirë, folikulat më të shëndetshme të flokëve merren një nga një me teknikat e quajtura DHI ose FUE. Pastaj, transferohet përsëri në pjesët e rralla që janë lokalisht të mpira me teknikën e anestezisë pa gjilpërë.