Udhëzues për transplantin e flokëve në Turqi

Udhëzues Për Transplantin e Flokëve të Turqisë

Transplantimi i flokëve është një metodë efektive që ofron një zgjidhje të përhershme kundër rënies së flokëve . Njerëzit që përjetojnë rënie të flokëve në moshë të re dhe duan një pamje më të mirë të flokëve, sot përdorin transplantin e flokëve.

Humbja e flokëve dhe tullacia rajonale nuk janë më problem me transplantet e flokëve. Si Qendër e Flokëve të Turqisë, ne u ofrojmë pacientëve tanë një përvojë superiore të mbjelljes së flokëve me cilësinë e lartë dhe shërbimin VIP që ofrojmë në mbjelljen e flokëve.

Prej 9 vitesh, ne jemi kandidat për të qenë një nga klinikat lider në këtë sektor falë shërbimit të mbjelljes së flokëve që ofrojmë për mijëra pacientë. Ju mund të merrni informacion nga konsulentët tanë ekspertë dhe të na kontaktoni për një analizë falas të flokëve për të kryer një transplant flokësh dhe për të gjetur përgjigje për pyetjet tuaja në lidhje me transplantin e flokëve.

Rënia e Flokëve Tek Meshkujt

Rënia e flokëve tek meshkujt është më e zakonshme se tek femrat dhe është kryesisht gjenetike. Njerëzit me një histori familjare të rënies së flokëve ose tullac kanë më shumë gjasa të përjetojnë rënie të flokëve. Rënia e flokëve tek meshkujt zakonisht ndodh me shkallën më të lartë midis moshës 20-30 vjeç.

Mund të ndodhë gjithashtu për shkak të ndryshimeve hormonale, kushteve të motit, produkteve kimike të kujdesit të flokëve, çrregullimeve ushqyese, efekteve anësore të ilaçeve, problemeve në rritjen e flokëve, problemeve të kokës, stresit dhe ankthit.

Modeli i rënies së flokëve tek meshkujt

Rënia e flokëve tek meshkujt fillon nga pjesa e përparme e flokëve dhe në tempujt dhe vazhdon drejt kurorës së flokëve. Sidomos me rritjen e moshës, mund të shfaqen hapje ose rrallime në pjesën e përparme ose të sipërme të flokëve. Megjithatë, rënia e flokëve në pjesën e qafës, e cila është midis 2 veshëve, ndodh shumë më rrallë se në pjesët e tjera. Flokët në pjesën e qafës janë gjenetikisht rezistente ndaj rënies së flokëve. Në këtë drejtim, folikulat e flokëve të përdorura në transplantin e flokëve mblidhen nga zverku i pacientit.

hair loss in women

Rënia e flokëve tek femrat

Humbja e flokëve tek gratë mund të shkaktohet nga shkaqe gjenetike ose hormonale. Faktorët që shkaktojnë rënien e flokëve tek gratë mund të shkaktohen nga Telogen effluvium, Alopecia Areata (krimbi i ziles), Alopecia Androgjenetike , Rënia e flokëve të shkaktuar nga infeksioni, çrregullimet hormonale, mangësitë ushqyese dhe problemet psikologjike.

Humbja e flokëve për shkak të Telogen Effluvium mund të ndodhë për shkak të stresit të tepërt, menopauzës, pilulave të kontrollit të lindjes, ilaçeve për presionin e gjakut dhe marrjes së tepërt të vitaminës A. Telogen Effluvium është zakonisht një lloj humbjeje beninje e flokëve me efekte të përkohshme.

Alopecia Areata (krimbi i ziles) është emri i dhënë për humbjen intensive të flokëve të kufizuar në një zonë të caktuar të kokës. Ky lloj i rënies së flokëve ndodh gjatë periudhave të stresit, sëmundjeve të lëkurës ose sëmundjeve kronike.

Në këtë drejtim, alopecia mund të jetë e përkohshme ose e përhershme në varësi të shkakut të shfaqjes së saj. Alopecia androgjenetike është një lloj rënie e flokëve që në përgjithësi është më e zakonshme tek meshkujt. Megjithatë, kur plotësohen kushtet e nevojshme, rënia e flokëve të modelit mashkullor që shihet tek meshkujt mund të vërehet edhe tek femrat .

Modeli i rënies së flokëve tek gratë

Në varësi të llojit të rënies së flokëve tek femrat, realizohen modele të ndryshme të rënies së flokëve . Në një person pa probleme shëndetësore, rënia mesatare e flokëve është 100 qime. Humbja ditore e 100 fijeve të flokëve përcaktohet si normale. Modeli i rënies së flokëve tek gratë tregon karakteristikat e mëposhtme:


Rënia e lehtë e flokëve të tipit 1: Është një lloj rënie e hershme e flokëve. Flokët mund të mbrohen me një metodë të përshtatshme krehjeje. Nuk kërkohet ndërhyrje kirurgjikale.


Humbje e moderuar e flokëve të tipit 2: Ka një hapje serioze në pjesën e mesme të flokëve dhe një rënie në sasinë e përgjithshme të flokëve.


Rënia e avancuar e flokëve të tipit 3: Kur shikoni në pjesën e sipërme të kokës, lëkura e personit është bërë e dukshme. Vija e përparme e flokëve është gjithashtu bosh për shkak të rënies së flokëve. Hollimi i flokëve arrin një fazë ekstreme. Zgjidhja e vetme për njerëzit me këtë lloj rënie të flokëve është transplantimi i flokëve. Në këto tre lloje të rënies së flokëve, ka një rrallim të gjerë të flokëve. Ndërsa vija e përparme e flokëve ruhet në llojet e rënies së flokëve të shkallës 1 dhe 2, në llojin e rënies së flokëve të shkallës së tretë, rënia e flokëve vërehet edhe në vijën e përparme të flokëve.

Pavarësisht nga lloji i rënies së flokëve , nëse ka transplante flokësh të shëndetshëm në pjesët e sipërme dhe anësore të kokës, transplantimi i flokëve mund të kryhet tek këta persona.

Çfarë është transplantimi i flokëve?

Një nga metodat e trajtimit që zgjidh përgjithmonë problemin e rënies së flokëve është transplantimi i flokëve. Problemi i rënies së flokëve fillon të vërehet që në moshë të re te njerëzit me predispozicion gjenetik ose probleme me lëkurën e kokës. Kjo mund të ndikojë seriozisht në pamjen dhe vetëbesimin e një personi. Asnjë burrë apo grua nuk dëshiron të jetë tullac, veçanërisht i ri. Prandaj, ata fillojnë të hulumtojnë metoda që ndalojnë rënien e flokëve. Ka metoda të ndryshme trajtimi që ngadalësojnë rënien e flokëve. Disa nga këto janë medikamente të caktuara të miratuara nga FDA.

Megjithatë, përdorimi i këtyre medikamenteve shkakton një sërë efektesh anësore dhe duke qenë se ato nuk përdoren vazhdimisht, ka më shumë rënie të flokëve. Në këtë drejtim, transplantimi i flokëve është metoda më efektive dhe e përhershme në mesin e trajtimeve të rënies së flokëve . Duke qenë se transplantimi i flokëve bëhet siç duhet, ai është i përhershëm dhe efektiv për gjithë jetën. Metodat e mbjelljes së flokëve, të cilat janë bërë shumë të njohura vitet e fundit, kanë një shkallë suksesi dhe përqindje kënaqësie të provuar botërisht. Prandaj, pacientët mund të bëjnë transplant flokësh me qetësi.

Natyraliteti në transplantin e flokëve

Faktori më i rëndësishëm për t’u marrë parasysh estetikisht në mbjelljen e flokëve është natyraliteti. Në mënyrë që rezultati i mbjelljes së flokëve të jetë natyral, përdoren flokët e vetë personit. Folikula e qimeve në zonën e zverkut midis dy veshëve janë shumë të përshtatshme për të pasur qime të përhershme dhe natyrale. Përveç kësaj, për të marrë një pamje natyrale të flokëve në fund të procedurës, flokët në zonën e ballit të personit duhet gjithashtu të shpërndahen në mënyrë natyrale.

Metodat DHI dhe Sapphire FUE , të cilat janë ndër metodat e transplantit, janë metoda ideale për të bërë transplantim të shpeshtë të flokëve. Pas transplantimit të flokëve , do të keni flokë shumë natyralë, të dendur dhe estetikë. Ju mund t’i hidhni një sy gjendjes përfundimtare të pacientëve tanë duke hyrë në fotot para dhe pas të transplantit të flokëve në faqen tonë të internetit.

Teknikat e transplantit të flokëve

Metodat më të përdorura të mbjelljes së flokëve në Turqi janë metodat e mbjelljes së flokëve FUE , FUE Sapphire dhe DHI . Këto metoda përfshijnë mbledhjen e flokëve nga zona e dhuruesit dhe transplantimin e tyre në zonat tullac. Procedurat e mbjelljes së flokëve zakonisht zgjasin 8-10 orë, shpesh gjatë gjithë ditës.

Teknika e Transplantit të Flokëve FUE

FUE është emri i metodës së përdorur gjatë mbledhjes së flokëve midis metodave të mbjelljes së flokëve. Në të gjitha metodat e mbjelljes së flokëve, folikulat e flokëve hiqen me metodën e mbledhjes së qimeve FUE . Qimet midis dy veshëve përcaktohen si zona dhuruese dhe gjëndrat e flokëve nxirren një nga një nga zverku i qafës me anë të stilolapsave mikromotorike.

Graftet e nxjerra të flokëve hiqen në 1, 2, 3, 5 dhe 6 pjesë. Më pas, fijet e flokëve mbahen për një kohë në enë që përmbajnë një tretësirë ​​të veçantë. Pasi të përfundojë procesi i mbledhjes së flokëve, fillon procesi i mbjelljes së flokëve.

Teknika e transplantit të flokëve FUE Sapphire

Metoda FUE Sapphire është një nga metodat e përdorura gjatë transplantimit të fijeve të flokëve. Me këtë metodë, në të cilën futen stilolapsa me majë safiri, është e mundur të mbyllen boshllëqet në pjesën e përparme ose në kurorën e flokëve. Ajo që e dallon metodën FUE me majë safiri nga të tjerat është se stilolapsat me majë safir transplantohen pa dëmtuar lëkurën e kokës.

Në vitet e kaluara, stilolapsat me majë metalike janë përdorur në metodat e mbjelljes së flokëve . Megjithatë, ndërsa stilolapsat me majë metalike shkaktuan më shumë dëme në lëkurën e kokës, pati një rritje të komplikimeve gjatë transplantimit. Nga ana tjetër, stilolapsat me majë safiri shkaktojnë më pak dëmtime në lëkurën e kokës falë strukturës së tyre pothuajse natyrale, të hollë dhe të qëndrueshme.

Teknika e transplantit të flokëve DHI

Teknika e mbjelljes së flokëve DHI është emri i metodës së mbjelljes direkte të flokëve që kryhet me stilolapsa të veçantë të quajtur Choi. Në metodën e mbjelljes së flokëve DHI, transplantimi i flokëve mund të kryhet drejtpërdrejt pa pasur nevojë të hapet një kanal në lëkurën e kokës.

Falë strukturës së saj me majë të imët, teknika e mbjelljes së flokëve DHI përdoret për zonat që kanë nevojë për transplantim më të ndjeshëm dhe të shpeshtë, siç janë tempujt dhe zonat në fund të flokëve.

Cila metodë e transplantit të flokëve është më e mira për ju?

Ju mund të merrni informacion nga konsulentët tanë ekspertë për të vendosur se cila nga metodat e mbjelljes së flokëve është më e mira për ju. Sipas fotove të kokës të marra nga profili i përparmë dhe i pasmë që do t’ua dërgoni konsulentëve tanë, mund të merrni informacione si se cila metodë është më e përshtatshme për ju, sa transplante do të bëhen dhe sa mijë grafte do të nevojiten. .

Përgatitja për transplantin e flokëve

Nëse keni vendosur të bëni një transplant flokësh, mund të merrni shërbimin më të mirë në klinikën e mbjelljes së flokëve në Qendrën e Flokëve të Turqisë . Pyetjet tuaja në lidhje me procesin e mbjelljes së flokëve mund t’i bëni konsulentëve tanë ekspertë përmes Whatsapp ose telefonit.

Është gjithashtu e mundur të merrni mbështetje live dhe analiza falas të flokëve përmes Whatsapp gjatë telefonatës.

Çfarë shërbimesh u ofrohen pacientëve që vijnë në Turqi për transplant flokësh?

  • Procesi i procedurës suaj është planifikuar hap pas hapi përpara se të vini në Turqi,
  • I gjithë informacioni rreth procesit ofrohet përmes shërbimeve të këshillimit ballë për ballë,
  • Pacientët merren nga aeroporti me automjete speciale VIP dhe lirohen në hotelet e tyre. Në ditën e tetorit, pacienti merret nga hoteli dhe transferohet në klinikë.
  • Mbështetje 24/7 e shërbimit ndaj klientit,
  • Pas procedurës, flokët lahen dhe kujdesen.

Pas mbërritjes në Turqi, procedura monitorohet me përpikëri para dhe gjatë procedurës. Në Qendrën e Flokëve të Turqisë , ne ndjekim të gjithë procesin e mbjelljes së flokëve të pacientit dhe sigurohemi që procedura të kryhet pa asnjë problem.

Ekzaminimi Para Transplantit

Pasi pacienti arrin në klinikë, fillojnë përgatitjet paraprake për transplantin e flokëve. Ekzaminimi i përgjithshëm dhe analizat e gjakut bëhen para transplantimit të flokëve . Pas këtyre procedurave, pacientët dërgohen në dhomën e ekstraktimit për të përcaktuar vijën e flokëve.

Linja e përfundimit të flokëve

Vizatimi i flokëve është një nga fazat më të rëndësishme të procesit të mbjelljes së flokëve . Është e rëndësishme të vizatoni një vijë të mirë të mbjelljes së flokëve në mënyrë që vija e flokëve të jetë e natyrshme dhe e përshtatshme për fytyrën e pacientit.

Meqenëse vija e flokëve e rregulluar në përputhje me fytyrën e pacientit do të jetë diçka që pacienti do ta përdorë përgjithmonë gjatë gjithë jetës, është e rëndësishme për një pamje natyrale të flokëve. Ekipi ynë i ekspertëve që punon në këtë fushë përcakton vijën e flokëve që është më e përshtatshme për kërkesën tuaj dhe fytyrën tuaj në dizajnin e vijës së flokëve .

A ka dhimbje apo dhimbje gjatë transplantit të flokëve?

Para procedurës së mbjelljes së flokëve, aplikohet anestezi lokale në zonat që do të trajtohen. Falë anestezisë lokale, ndihet pak ose aspak dhimbje, megjithëse ajo ndryshon nga personi në person. Para se të fillojë operacioni, aplikohet anestezi lokale në zonën e dhurimit ku do të mblidhen folikulat e flokëve dhe në zonën ku kryhet transplantimi i flokëve. Barnat anestezike lokale shkaktojnë mpirje në zonat e trajtuara. Kështu, pacienti ndjen më pak dhimbje dhe dhimbje gjatë procesit të transplantimit.

hair transplant turkey guide
painless hair transplant

Transplanti i flokeve pa dhimbje

Një transplant flokësh pa dhimbje është një proces i vënies në gjumë të pacientit. Në transplantimin e flokëve të qetësuar, ilaçet anestetike qetësuese dhe relaksuese injektohen në mënyrë intravenoze në krahun e pacientit. Pacienti shkon në një gjendje gjumi të lehtë. Gjatë procesit të mbjelljes së flokëve, procesi i mbjelljes së flokëve përfundon pa ndjerë dhimbje apo vuajtje pacienti. Falë qetësimit, pacientët mund ta kalojnë procesin e operacionit të qetë.

Kohëzgjatja e operacionit të transplantit të flokëve

Transplantimi i flokëve zgjat 8-10 orë në varësi të zonës që do të transplantohet dhe madhësisë së hapjes së flokëve.

Procesi i rikuperimit pas transplantit të flokëve

Pas procedurës së mbjelljes së flokëve , ndodh derdhja e shokut në zonën e transplantuar. Rënia e goditjes është një gjendje e pritshme pas transplantimit të flokëve që ndodh midis javës së 2-të dhe të 8-të pas transplantimit të flokëve. Gjatë kësaj situate, flokët e transplantuar bien dhe fillojnë të rriten përsëri brenda 1-2 muajsh. Në këtë proces, koreja dhe derdhja e goditjes ndodhin në graftet e flokëve.

Rritja e flokëve pas transplantimit të flokëve

Pas procesit të rënies së flokëve me goditje , flokët e pacientëve fillojnë të rriten brenda 6 muajsh. Duhen 12 deri në 15 muaj që flokët të rriten plotësisht. Në faqen tonë të internetit ka foto të transplantimit të flokëve para dhe pas se si duken pacientët pas 6 muajsh. Duke parë këto foto, mund të shihni rezultatet e operacioneve të suksesshme dhe të përhershme të transplantimit të flokëve.

Dita e pare pas transplantit te flokeve

Natën e parë pas procedurës së mbjelljes së flokëve , pacientëve u jepen disa qetësues të rekomanduar nga mjekët. Përveç kësaj, pacientit i ofrohen jastëkë të mbështetur nga klinika jonë për të parandaluar dëmtimin e zonës së donatorëve. Gjatë kësaj periudhe, pacientët nuk duhet të prekin ose ndërhyjnë në zonën e transplantuar.

Të nesërmen pas procedurës së mbjelljes së flokëve, pacientit i bëhet veshja e parë në klinikë. Një ditë pas procesit të veshjes, procesi i parë i larjes kryhet nga stafi i klinikës.

Procesi i derdhjes së guaskës

Transplantimi i flokëve është një procedurë mikrokirurgjike. Gjatë transplantimit të flokëve, folikulat e flokëve nxirren nga zona e dhuruesit dhe transplantohen në zonën e tullac dhe bëhen kanale dhe prerje në lëkurë. Megjithëse graftet e transplantuara ndryshojnë nga personi në person, 3000-4000 grafte transplantohen në secilën procedurë. Korrja ndodh pasi gjaku dhe lëngjet e trupit dalin jashtë për shkak të kanaleve të hapura si në zonën e dhuruesit ashtu edhe në zonën e transplantit. Procesi i kores është një proces i përkohshëm që zhduket me kalimin e kohës.

Korrja ndodh në kokën e pacientit gjatë procesit të shërimit pas një transplantimi të flokëve . Nuk është korrekte që pacienti të qërojë koret e formuara me dorë. Në vend të kësaj duhen përdorur kremra zbutës të rekomanduar nga mjeku. Këto kremra lihen në kokë për 30 minuta dhe më pas lahen me shampo që nuk përmban përbërës kimikë të rekomanduar nga mjeku. Procesi i larjes duhet të kryhet nën ujë me një rrjedhje të moderuar dhe jo të dhunshme. Përveç kësaj, gjatë larjes duhet të preferohen lëvizjet e buta dhe tharja duhet të kryhet me peshqir ose fasha të buta.

Pas operacionit, koret do të bien vetë në rreth 15 ditë me ndihmën e kujdesit të nevojshëm. Pacientët kurrë nuk duhet të zhvishen ose të ndërhyjnë me zgjeben. Në rastet kur zgjebet nuk bien përtej periudhës normale, pacientët duhet të konsultohen me mjekun e tyre dhe të raportojnë situatën. Përveç kësaj, pacientët duhet të konsultohen menjëherë me mjekët e tyre në rast të ndonjë ndërlikimi ose problemi pas një transplanti flokësh .

Procedura e transplantit të flokëve në Qendrën e Flokëve të Turqisë

Turqia është një vend shumë i favorshëm dhe i përballueshëm përsa i përket turizmit shëndetësor . Duke ofruar çmimet dhe shërbimet më të mira në procesin e mbjelljes së flokëve , ju gjithashtu mund të kryeni udhëtimet tuaja turistike gjatë kryerjes së procedurës së transplantit të flokëve në Turqi. Nëse dëshironi të kryeni procedurën e mbjelljes së flokëve në klinikën tonë, shërbimet që ne ofrojmë në Qendrën e Flokëve të Turqisë janë si më poshtë:

  • Si Qendra e Flokëve të Turqisë, ne ofrojmë shërbimin VIP në paketat e mbjelljes së flokëve,
  • Akomodimi ofrohet ne hotele me 5 yje,
  • Ju do të transferoheni nga aeroporti në hotel dhe nga hoteli në klinikë me automjetet VIP të caktuara për ju,
  • Ofrohet mbështetje për përkthyes,
  • Operacionet janë të kufizuara dhe çdo pacient trajtohet individualisht,

Në klinikën tonë të mbjelljes së flokëve të Qendrës së Flokëve të Turqisë , numri i pacientëve të pranuar çdo ditë është i kufizuar. Kjo na mundëson të kemi kujdes të veçantë për çdo pacient. Klinika jonë mbulon të gjitha proceset që lidhen me transplantin e flokëve . Nëse dëshironi të përfitoni nga shërbimet e personalizuara të transplantit të flokëve VIP në klinikën tonë, mund të merrni mbështetje nga konsulentët tanë ekspertë. Ju gjithashtu mund të vizitoni llogarinë tonë në Instagram për të parë fotot para dhe pas të pacientëve tanë.

Transplanti i flokëve Para Pas

hair transplant before after
Transplanti i Flokeve Para & Pas
Transplanti i Flokeve Para & Pas
hair trasnplant before after
Transplanti i Flokeve Para & Pas

Transplanti i flokëve Para Pas

Klinika lider në botë,
Hair Center Of Turkey – Qendra e Transplantit të Flokëve!
Staf profesional, shërbim VIP, 100% sukses, shërbim pa fund…
Nga katër kontinentet e botës deri në qendër të Stambollit,
Ne garantojmë suksesin që premtojmë me emrin tonë.
Ne ju ofrojmë një të re me metoda të personalizuara dhe kombinime teknike!
Është në duart tuaja të merrni pamjen që dëshironi me një perspektivë inovative dhe teknologjinë më të fundit!
Na kontaktoni për konsultim online, konsultim falas dhe informacion të detajuar!

F.A.Q.

Merrni një konsultë falas

Albanian(#18) (Eski)