Transplanti i Vetullave | Turkey Hair Transplant | Transplantimi i flokëve në Turqi2023-08-21T09:47:56+03:00

Transplanti i Vetullave

Transplanti i Vetullave

Transplantimi i vetullave është transferimi i grafteve të marra nga zona e dhuruesit në zonën e vetullave që ka nevojë për rindërtim. Është një operacion estetik i preferuar përgjithësisht nga femrat. Krahasuar me operacionet e mbjelljes së flokëve, mjekrës dhe mustaqeve , transplantimi i vetullave, i cili shihet si një zonë shumë më e vogël dhe konsiderohet e thjeshtë, është në fakt një procedurë delikate.

Edhe pse është një zonë e vogël, pamja e lëmuar dhe natyrale e shartesave varet nga vendosja e tyre në një kënd të saktë. Meqenëse vetulla plotëson fytyrën e një personi, vizatimet e nevojshme duhet të bëhen në një mënyrë për të krijuar një integritet estetik. Mjeku që do të kryejë procesin e vizatimit duhet të ketë shqetësime estetike.

Vetullat mund të bien për shkak të faktorëve të tillë si gjenetika, shqetësimi, plakja, etj. Transplantimi i vetullave është një zgjidhje estetike që duket më e përhershme dhe natyrale sesa zgjidhjet si grimi i përhershëm dhe tatuazhet. Transplantimi i vetullave mund të aplikohet nëse vetullat kanë rënë dhe asnjë qime nuk është rritur brenda 1 deri në 2 vjet. Me metodat e duhura dhe një ndërhyrje të suksesshme të mjekut, mund të arrihen vetulla me pamje natyrale dhe të shëndetshme.

Për të marrë rezultate cilësore në transplantin e vetullave, duhet të punoni me mjekë me përvojë, të cilët mund të analizojnë mirë fytyrën dhe të krijojnë modelin më të përshtatshëm të vetullave për formën e fytyrës. Edhe nëse metoda e aplikuar kryhet në mënyrë profesionale dhe dizajni i vetullave është perfekt, nëse nuk i përshtatet formës së fytyrës suaj, procedura nuk do t’ju kënaqë estetikisht. Për të marrë rezultatet e duhura që do t’ju bëjnë të lumtur, duhet të preferoni mjekë profesionistë me përvojë; duhet të ndiqni me kujdes paralajmërimet para dhe pas operacionit.

FUE eyebrow transplant

Metodat e Transplantit të Vetullave

Metodat e transplantimit të vetullave zgjidhen në një mënyrë që nuk do të lënë gjurmë dhe do të ofrojnë një pamje natyrale. Metoda e mbjelljes së flokëve FUE dhe teknika DHI janë të preferuara në operacionet e mbjelljes së vetullave. Në metodën FUE , folikulat e flokëve, graftet, të cilat janë rezistente ndaj rënies së flokëve, mblidhen nga zona të përshtatshme dhe transferohen në kanalet e hapura në zonën e dhurimit.

Gjatë operacionit, personi është nën anestezi lokale dhe nuk ndjen dhimbje apo dhimbje. Në operacionin e transplantimit të vetullave, graftet e shumta nuk mund të transplantohen për të parandaluar që rezultatet të duken të vrazhda dhe për të marrë një pamje natyrale. Shartimet e mbledhura ndahen dhe bëhen të vetme.

Në operacionet e transplantimit të vetullave të kryera me metodën FUE, zakonisht përdoren majat e safirit për kanalizimin. Majat e safirit shkaktojnë më pak dëmtime të indeve dhe duke qenë se ato janë majë shumë të holla, shërimi bëhet në një kohë më të shkurtër. Në metodën FUE , vetullat formohen duke vendosur grafte të vetme në kanale të hapura në këndin e duhur.

Në metodën DHI , përdoret një mjet i veçantë i quajtur Hair Pen / Choi Needle. Ky instrument transferon graftet e vendosura individualisht nën lëkurë pa pasur nevojë për një kanal të hapur. DHI, një metodë më e avancuar, jep rezultate më natyrale me më pak gjakderdhje. DHI merr pak më shumë se FUE. Në përgjithësi, operacionet e transplantimit të vetullave përfundojnë brenda 2 orëve. Nëse i kushtohet vëmendje paralajmërimeve të bëra para dhe pas transplantimit, shihet një proces më i shpejtë shërimi dhe merren rezultate më efikase.

Gjërat që duhen marrë parasysh para dhe pas transplantimit të vetullave

Ata që kanë transplantin e vetullave ndajnë rezultatet pozitive dhe negative që kanë marrë. Ata që hasin në rezultate negative janë zakonisht ata që nuk u kushtojnë vëmendje rregullave që duhen ndjekur para dhe pas operacionit. Njerëzit që nuk rriten qime brenda 1 deri në 2 vjet pas humbjes së vetullave mund të preferojnë transplantin e vetullave. Gjërat që duhen marrë parasysh përpara operacionit mund të renditen si më poshtë:

WhatsApp Gorsel 2023 07 18 saat 11.10.43

– Nëse konsumoni alkool Duhet të ndaloni përdorimin e alkoolit të paktën 3 ditë para operacionit. Alkooli ndikon në procesin e shërimit pas procesit të transplantimit dhe zvogëlon shkallën e shërimit. Mund të shkaktojë gjithashtu rritje të gjakderdhjes gjatë procesit të transplantimit.

– Meqenëse gjakderdhja mund të ndodhë gjatë operacionit të transplantimit, duhet të ndaloni marrjen e holluesve të gjakut (siç është Aspirina) për 1 deri në 2 javë përpara procedurës. Nëse keni një ilaç për hollimin e gjakut që duhet ta merrni vazhdimisht nën mbikëqyrjen e një mjeku, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj përpara operacionit.

– Rekomandohet të ndaloni konsumimin e çajit jeshil me veti holluese të gjakut për 2 javë para operacionit.

Pasi t’i kushtojnë vëmendje paralajmërimeve dhe rekomandimeve dhe t’i nënshtrohen operacionit, ata që kanë transplantim të vetullave duhet të ndjekin këto rregulla:

– Dita e dytë pas transplantimit të vetullave është dita e larjes. Deri në këtë kohë, kontakti i zonës dhuruese me ujë ose ndonjë kimikat duhet të shmanget.

– Në ditën e dytë, kur kryhet procesi i larjes, duhet të ndiqet me kujdes informacioni i dhënë për pastrimin 10-ditor.

– Kur të kenë kaluar 10 ditë, duhet shkuar në kontroll dhe nëse korja vazhdon ende, duhet bërë një larje e dytë.

– Vetullat e transplantuara fillojnë të rriten rreth 3 muaj pas operacionit, është e rëndësishme të mos ushtroni asnjë presion të fortë në zonë gjatë kësaj periudhe.

Çmimet e transplantit të vetullave

Transplantimi i vetullave është një operacion estetik që është një zgjidhje e përhershme dhe natyrale për humbjen e vetullave, e cila përgjithësisht preferohet nga femrat. Është kalimi i qimeve rezistente ndaj rënies së flokëve në zonën e vetullave sipas vizatimit përkatës me këndin e duhur. Çmimet e transplantit të vetullave ndryshojnë sipas elementeve bazë të zonës së vetullave, sasisë së transplantit që do të transplantohet dhe metodës që do të përdoret.

Faktorët anësor që ndikojnë në çmimin e operacionit mund të renditen si ekspertiza e mjekut, reputacioni i klinikës dhe vendndodhja.

Shihet se dizajnet e vetullave të kryera nga një mjek specialist janë shumë pranë perfeksionit. Duke qenë se preferohen rezultate të mira, klinikat i mbajnë çmimet e funksionimit mbi mesataren për të mbajtur specialistët e tyre.

Si bëhet transplantimi i vetullave?

Pyetja se si të transplantoni vetullat shtrohet nga shumë njerëz që nuk janë të kënaqur me pamjen e vetullave të tyre. Transplantimi i vetullave është një zgjidhje që ofron një pamje më të qëndrueshme, të shëndetshme dhe natyrale në krahasim me zgjidhjet e grimit të përhershëm, tatuazheve etj. Me këtë ndërhyrje estetike krijohet një pamje profesionale për vetullat tuaja dhe një integritet estetik në fytyrën tuaj. Në operacionin e transplantimit të vetullave, graftet merren nga folikulat e flokëve tuaj që janë rezistente ndaj derdhjes.

Zona e preferuar është zakonisht në zverk. Shartimet ndahen dhe bëhen të vetme. Graftet e dyfishta dhe të trefishta nuk janë të përshtatshme për vetullat, duke krijuar një pamje të ashpër dhe të panatyrshme.

Një nga fazat më të rëndësishme në transplantimin e vetullave është realizimi i dizajnit të duhur të vetullave. Procedurat e vizatimit bëhen në mënyrë profesionale, kanalet hapen me teknikën FUE me majë safiri në vijën e vetullës të vizatuar me miratimin e pacientit dhe në këto kanale vendosen grafte teke. Nëse do të përdoret metoda DHI, nuk ka nevojë të hapni një kanal. Graftet e vendosura në një mjet të posaçëm të quajtur Hair Pen vendosen nën lëkurë pa pasur nevojë për një kanal të hapur.

Transplantimi i vetullave është një ndërhyrje estetike shumë e ngjashme me transplantin e flokëve. Duke qenë se është para syve dhe në një zonë të vogël, operacioni i mbjelljes së vetullave duhet të kryhet më me përpikëri. Shqetësimet estetike duhet të jenë të pranishme gjatë fazës së vizatimit, dhe këndimi duhet të kryhet në mënyrë profesionale gjatë fazës së transplantimit. Përndryshe nuk mund të arrihet pamja e dëshiruar e vetullave. Nëse po konsideroni transplantin e vetullave, mund ta drejtoni pyetjen tuaj se si kryhet transplantimi i vetullave tek një mjek i besueshëm që ka arritur rezultate të suksesshme dhe mund të merrni informacion më të detajuar.

Transplanti i flokëve Para Pas

hair transplant before after
Transplanti i Flokeve Para & Pas
Transplanti i Flokeve Para & Pas
hair trasnplant before after
Transplanti i Flokeve Para & Pas

Transplanti i flokëve Para Pas

Klinika lider në botë,
Hair Center Of Turkey – Qendra e Transplantit të Flokëve!
Staf profesional, shërbim VIP, 100% sukses, shërbim pa fund…
Nga katër kontinentet e botës deri në qendër të Stambollit,
Ne garantojmë suksesin që premtojmë me emrin tonë.
Ne ju ofrojmë një të re me metoda të personalizuara dhe kombinime teknike!
Është në duart tuaja të merrni pamjen që dëshironi me një perspektivë inovative dhe teknologjinë më të fundit!
Na kontaktoni për konsultim online, konsultim falas dhe informacion të detajuar!

F.A.Q.

A është transplantimi i flokëve një procedurë e sigurt?2023-08-02T11:20:16+03:00

Transplantimi i flokëve është një procedurë shumë e besueshme për sa kohë që kryhet nga ekspertë të fushës dhe mjedise klinike të papërshtatshme.

Si përcaktohet numri i grafteve të transplantuara?2023-08-02T11:20:16+03:00

Numri i grafteve përcaktohet në përputhje me hapjen e flokëve të pacientit dhe shëndetin e zonës dhuruese.

Sa grafte mund të hiqen nga zona e donatorëve?2023-08-02T11:19:05+03:00

Ne nxjerrim graftet e flokëve sipas përshtatshmërisë së zonës dhuruese. Nëse zona e dhurimit është pjellore, mund të hiqen deri në 6000 grafte flokësh, por si Qendra e Flokëve të Turqisë, nuk e konsiderojmë të përshtatshme heqjen e më shumë se 4500 grafte flokësh për të mbrojtur pamjen e përgjithshme të zonës dhuruese.

A janë çmimet e karburantit dhe DHI të ndryshme?2023-08-02T11:18:30+03:00

Të dy teknikat janë të ndryshme nga njëra-tjetra. Çmimet e tyre janë të ndryshme për shkak të materialeve të përdorura dhe kostove në rritje.

Merrni një konsultë falas

Albanian(#18) (Eski)
Go to Top