kadınlarda saç ekimi

Transplanti i flokëve tek gratë

Rënia e flokëve tek gratë mund të ketë një efekt të frikshëm ose shkatërrues në cilësinë e jetës së një gruaje; arsyeja e vetme për këtë është se humbja e flokëve, shpesh e keqkuptuar, është një problem më pak serioz psikologjik dhe emocional për gratë sesa burrat. Shpesh herë, rënia e flokëve të një gruaje nuk merret seriozisht nga familja, miqtë, apo edhe mjeku personal i një gruaje.

Ndërsa vetë rënia e flokëve mund të krijojë probleme psikologjike dhe emocionale për një grua, pamundësia e të tjerëve për të njohur seriozitetin e këtyre problemeve mund të kontribojë në efekte psikologjike dhe emocionale, të cilat mund të variojnë nga vetëvlerësimi i zvogëluar te ankthi dhe depresioni.

Rënia e flokëve tek gratë gjithashtu mund të injorohet si një fenomen “normal”. Rënia graduale e flokëve shpesh shoqërohet me plakjen. Rënia e përkohshme e flokëve zakonisht shoqërohet me shtatzëninë. Kryesisht, rënia e flokëve me origjinë familjare shihet tek gratë.

Rënia e flokëve tek një grua nuk duhet të konsiderohet kurrë “normale”; megjithatë, shkaku duhet të kërkohet derisa të bëhet diagnoza. Midis shumë shkaqeve të humbjes së flokëve tek gratë, vetëm disa mund të konsiderohen “normale”, të tilla si plakja, ndryshimet hormonale të lidhura me shtatzëninë dhe humbja e trashëguar e flokëve. Trajtimi është në dispozicion për humbjen e flokëve për shkak të këtyre kushteve dhe trajtimi duhet të merret parasysh kur humbja e flokëve ndikon në cilësinë e jetës së një gruaje.

Transplanti i flokëve tek gratë është një zgjidhje shumë më efektive, afatgjatë që nuk ka efekte të dëmshme në shëndetin ose mirëqenien tuaj.

Sa vjeç fillojnë gratë të humbin flokët e tyre?

Për disa gra, rënia e flokëve mund të fillojë në të 20-tat e tyre. Pas moshës 30 vjeç, 1 në çdo 3 gra mund të shikohet që flokët e tyre po hollohen.

Një person mesatar hedh ndërmjet 50-100 flokë në ditë dhe kjo është plotësisht normale.

Sidoqoftë, gratë që përjetojnë vazhdimisht 150 ose më shumë rënie ose rënie të flokëve në ditë mund të kërkojnë ndihmë nga një profesionist, pasi mund të jetë një shenjë e rënies së flokëve në modelin femëror.

Humbja e flokëve në modelin femëror është një gjendje e trashëgueshme gjenetike që mund të trashëgohet nga nëna ose babai. Nëse anëtarët e familjes suaj kanë pasur një problem të tillë më parë, mund të jetë një shenjë tjetër për të marrë parasysh një lloj trajtimi. Biseda me të afërmit tuaj mund t’ju udhëzojë në cilën moshë mund të ndodhë problemi.

A është e njëjtë humbja e flokëve nga meshkujt dhe femrat?

Rënia e flokëve te gratë nuk ndjek të njëjtën rrugë si humbja e flokëve te burrat. Rënia e flokëve tek gratë ndodh për shkak të miniaturizimit të flokëve (një diametër më i vogël i boshtit të flokëve). Zakonisht fillon rreth kurorës dhe pacientët mund të vërejnë zgjerimin e copës. Ndryshe nga rënia e flokëve të burrave, gratë nuk do të përjetojnë paflokësi të plotë ose do të shohin rreshtimin e flokëve të tyre.

A mund të kthehet humbja e flokëve te gratë?

Fatkeqësisht,paflokësia e modelit femëror është e pakthyeshme. Pacientët mund të aplikojnë një numër trajtimesh për të ndaluar ose ngadalësuar rënien e flokëve. Për një vijë të plotë dhe të lezetshme të flokëve, transplantim i flokëve është opsioni më i mirë në dispozicion.

Procedura e mbjelljes së flokëve tek gratë është një metodë trajtimi relativisht e shpejtë dhe e dobishme që mund të ndryshojë rrënjësisht jetën e atyre që zbatojnë metodën.

Duke eleminuar përvojën e rënies së flokëve, ajo mund të ndihmojë pacientët jo vetëm me pamjen e tyre, por edhe me pengesat psikologjike dhe shqetësimet që lidhen me paflokësinë.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë në lidhje me përballimin e rënies së flokëve tek gratë dhe përfitimet e mbjelljes së flokëve tek gratë, mund të kontaktoni profesionistë duke vizituar www.haircentreofturkey.com.