women-hair-transplant

Transplanti i flokëve për femra

Transplantimi i flokëve tek femrat është po aq i zakonshëm sa transplanti i flokëve tek meshkujt. Zgjedhja e tyre e parë është të serumeve kozmetike, shampove dhe kremrat per floke.

Produktet kozmetike nuk rikthejnë flokët e humbur që nga rrënja. I bën flokët ekzistues të trashen ose të rriten. Ai shton shëndetin dhe ushqimin. Përpara se të filloni një operacion për transplantimin e flokëve të grave, është e nevojshme të mësoni problemin themelor.
Shkalla e rënies së flokëve është shumë e rëndësishme. Rënia e flokëve prej 100-150 fijesh në ditë konsiderohet normale nga dermatologët. Nëse ka më shumë rënie të flokëve se kjo, duhet gjetur shkaku themelor.

– Ushqimi jo i duhur
– Mungesa e vitaminave
– Gjenet
– Niveli i hormoneve në gjak
– Tumoret e vezoreve
– Kimioterapia, radioterapi
– Sëmundjet e tiroides
– Mosha e vjetër
– Stresi

Për shkak të mungesës së kequshqyerjes, mineraleve, vitaminave dhe proteinave në trup, do të fillojë dobësia dhe humbja e forcës në flokë dhe thonjtë. Anemia vërehet shpesh tek gratë për shkak të menstruacioneve. Anemia dhe mungesa e hekurit gjithashtu çojnë në rënie të flokëve. Vitaminat A, C, D dhe E janë kërkesa shumë të rëndësishme për shëndetin e flokëve.
Shkaku më mbizotërues i rënies së flokëve tek femrat janë hormonet. Kjo humbje rritet dy herë më shumë gjatë menopauzës. Hormoni DHT shkakton rënien e flokëve. Ato mund të ekzaminohen duke dhënë teste rutinë.

Women-hair-transplant1

Pikat për t’u marrë parasysh për transplantin e flokëve të grave

Kur flokët fillojnë t’ju bien, rekomandohet të filloni trajtimin menjëherë për të kontrolluar zbrazëtinë.

– Kur problemi themelor zgjidhet, edhe transplantimi i flokëve tek femrat rezulton pozitivisht.
– Humbja e flokëve tek femrat përparon më ngadalë se tek meshkujt.
– Duhet të siguroheni që të zgjidhni të vizitoni klinikën dhe ekipin e duhur.
– Zona dhuruese më e preferuar është zverku i qafës.
– Transplantimi i flokëve mund të kryhet në djegie dhe plagë nëse qarkullimi i gjakut është i përshtatshëm.
– Nëse diabeti dhe shkalla e presionit të gjakut nuk janë në nivele të rrezikshme, transplantimi i flokëve zbatohet nëse nuk shkakton zemrën e pacientëve me presion të gjakut.
– Pacientët me HIV, Hepatit BE tani mund të bëjnë transplant flokësh në Qendrën e Flokëve të Turqisë me masa paraprake higjienike.
– Pirja e duhanit mund të zvogëlojë rezultatin e procedurës. Prandaj, pacientit rekomandohet të bëjë një pushim për disa ditë.
– Procedura teknikisht është e njëjtë për burrat dhe gratë.

Metodat e transplantimit të flokëve për gratë janë teknikisht të ngjashme për burrat. Megjithatë, ka ende dallime të caktuara. Në këtë pikë, klinika do t’ju japë informacion paraprak.

Women-hair-transplant-2

Llojet e rënies së flokëve tek gratë

Ekzistojnë 3 lloje të rënies së flokëve tek gratë. Prioriteti ynë është të përcaktojmë se cili lloj. Pas përcaktimit të llojit, do të flasim për transplantin e flokëve tek gratë.

Lloji 1; Pothuajse nuk shihet fare. Kjo rënie e flokëve ndodhet në kurorën e kokës. Nuk ka pamje të kokës.

Lloji 2; Vërehet rrallimi i flokëve. Është e qartë se flokët kanë humbur densitetin. Kjo fazë është koha e duhur për mbjelljen e flokëve. Humbja e konsiderueshme e flokëve parandalohet dhe rezultatet merren në një kohë të shkurtër.

Lloji 3; Është faza me rënien më të madhe të flokëve. Lëkura e kokës është qartë e dukshme. Flokët duken të rralla. Flokët humbasin shëndetin e tyre dhe fillojnë të marrin një pamje më të keqe pa ndërhyrje. Këtu hyjnë në lojë procedurat e transplantimit të flokëve.

Women hair transplant
Women hair transplant

Cila është procedura për transplantin e flokëve tek gratë?

Edhe pse ka shumë opsione të ndryshme si metoda të transplantimit të flokëve tek gratë, ai mund të konsiderohet si 2 lloje. Transplantimi i flokëve të gjatë dhe transplantimi i flokëve të pa rruar janë disa nga këto lloje.

Në transplantet e flokëve të gjata tek gratë; makinë rroje nuk është përdorur. Flokët që ne i quajmë flokë dhurues janë mbledhur të gjatë. Këto qime transplantohen gjatë në zonën ku do të kryhet transplantimi i flokëve. Në transplantin e flokëve të parruar; pjesa e përparme, anësore dhe e sipërme e flokëve nuk janë të rruara. Rruhet vetëm pjesa e dhurimit në pjesën e pasme të kokës. Zona e rruar nuk është e dukshme falë flokëve të njerëzve me flokë të gjatë.

FUE dhe DHI, Nxjerrja e njësisë folikulare dhe transplantimi i drejtpërdrejtë i flokëve, transplantimi i flokëve tek gratë kryhet me dy metoda të ndryshme. Midis këtyre dy metodave, mjeku ekzaminon dhe vendos sipas gjendjes së flokëve dhe informon pacientin.

– Metoda DHI mund të jetë pak më e kushtueshme se teknika FUE.

– DHI përdoret për mbjelljen e flokëve në zona të vogla, ndërsa FUE përdoret për mbjelljen e flokëve në zona të mëdha.

– Rruajtja është e detyrueshme në metodën FUE. DHI ofron transplant flokësh pa rruajtje.

Në transplantin e flokëve të parruar; Duke qenë se vetëm pjesa e pasme është e rruar, zona e rruajtjes nuk është e dukshme te pacientët me flokë të gjatë. Në këtë mënyrë pacienti vazhdon jetën e tij të përditshme pa pritur që t’i rriten flokët.

A është i dhimbshëm transplanti i flokëve?

Në përgjithësi, pacientët mendojnë se do të ndjejnë dhimbje dhe dhimbje të shurdhër. Pacienti informohet për anestezinë dhe i thuhet se nuk do të ndjejë dhimbje dhe i sigurohet relaks. Para procedurës, pacientit i jepet anestezi rajonale, të cilën ne e quajmë lokale. Gjatë anestezisë mund të ndihet një dhimbje e vogël në lëkurë, e cila nuk është pothuajse asgjë që mund të japë anestezia. Pas anestezisë nuk ndihet asgjë në zonë. Pacienti nuk ndjen asnjë shqetësim gjatë procedurës.

Procesi është pa dhimbje me qetësues të vazhduar në shtëpi pas procedurës. Anestezia lokale është dy llojesh: me dhe pa gjilpërë. Për pacientët që kanë shqetësime për anestezinë lokale dhe për këtë arsye shmangin transplantin e flokëve, mund të aplikohet edhe qetësues. Ky proces është i ngjashëm me gjumin. Pacienti nuk është plotësisht në gjumë, por në gjendje të trullosur. Falë efektit qetësues, pacienti relaksohet. Ankthi zhduket. Për këto dy anestezi, mjeku vendos sipas gjendjes mendore të pacientit.

A do të më bien flokët pas transplantimit?

Faza e parë pas transplantimit të flokëve tek femrat është faza e rënies. Humbja e flokëve do të ndodhë për disa muaj pas procedurës. Kjo renje quhet renje e shokut. Në varësi të nivelit të trupit të personit, koha e shkallës së renjes mund të ndryshojë. Duhen 6 muaj që flokët e rinj të bëhen të dukshëm. Rezultatet e përhershme merren nga 9 deri në 12 muaj.

– Vlerësimet e transplantit të flokëve tek femrat janë 90% pozitive.

– Duhet të mbrojmë flokët nga kushtet atmosferike pas transplantimit të flokëve. Duhet të marrim masa mbrojtëse ndaj faktorëve të jashtëm si shiu, dielli, era, pluhuri. Sepse sidomos rrezet e diellit ndikojnë në rrënjë dhe ndikojnë negativisht në rritjen e flokëve.

– Marrja e suplementeve të vitaminave të rekomanduara nga mjeku juaj do të ndihmojë që flokët tuaj të forcohen shpejt.

– Ushqimet pikante duhet të shmangen përsa i përket të ushqyerit pas procedurës.

– Marrëdhëniet seksuale duhet të ndërpriten për një javë.

– Alkooli duhet të ndërpritet plotësisht pasi mund të shkaktojë gjendje të tilla si edemë.

– Duhen shmangur për rreth një muaj e gjysmë deti, pishina etj.

– Kur keni dhimbje, qetësuesit e lehtë do t’ju lehtësojnë dhimbjen menjëherë.

– Pas procedurës mund të shfaqen kruajtje dhe skuqje. Ne mund t’i krahasojmë këto me plagët në trupin tonë. Fillon të kruhet gjatë procesit të shërimit. Kjo është një shenjë e shërimit pikërisht kështu.

– Mund të shfaqet ënjtje në kokë. Për këto mund të jepen ilaçe kortizonike ose aplikime akulli.

– Asnjë qepje nuk vihet në kokën tuaj.

– Është i dobishëm përdorimi i serumeve multivitamine.

– Është një transplant i shëndetshëm gjatë gjithë jetës.

– Para së gjithash, duhet të dorëzoheni te mjekë të besueshëm, me përvojë.

Mund të vini në degët tona për çmimet e mbjelljes së flokëve për femra dhe të aplikohet një skanim paraprak për flokët tuaj. Një plan transplantimi krijohet sipas rënies së flokëve, moshës dhe ekzaminimeve dhe jepet një informacion për çmimin. Ne marrim 97%-99% rezultate të përhershme. Ju presim duke thënë sa më shpejt aq më shpejt rezultatet.

Get a free consultatıon