Transplanti i flokëve FUE

FUE-Hair-transplant

Transplanti i flokëve FUE

Transplantimi i flokëve FUE është një metodë shumë e përdorur sot. Në këtë metodë, nuk kryhet shpim ose prerje në lëkurën e kokës. Me metodën e zgjedhur nga pacienti, folikulat e qimeve në zonën e zverkut merren një nga një dhe transplantohen një nga një në zonën e aplikimit. Për këtë arsye, transplantimi i flokëve zgjat më shumë se metodat e tjera. Sot, kjo metodë kryhet me mikromotorë dhe jo me goditje. Transplantimi i flokëve Fue njihet edhe me emra të ndryshëm sipas mënyrës së aplikimit.

 • Teknika e flokëve me mikro fue; Në këtë teknikë, folikulat e flokëve merren përmes pajisjeve me mikromaje. Në metodën e përdorimit të mikromotorëve, shpohen vrima me diametër 0,6-0,9 mm. Folikuli i qimeve dhe strukturat teksturore përreth hiqen.
 • transplant flokësh me safir; I vetmi ndryshim i kësaj teknike të transplantimit është se majat e përdorura janë prej safiri, jo metali. Safiri është metoda e preferuar sepse është më efektive në hapjen e mikrodhomave dhe më pak kore.
 • Transplantimi i flokëve me shkumë të butë; Operacioni i transplantimit të flokëve kryhet me barna të orientuara drejt qetësimit. Në këtë metodë anestezie, pacienti nuk ndjen dhimbje, por është i vetëdijshëm.

Avantazhi i përdorimit të teknikës së mbjelljes së flokëve FUE.

Metoda e mbjelljes së flokëve FUE ka shumë përparësi. Disa nga këto janë si më poshtë;

 • Ne nuk bëjmë asnjë prerje duke përdorur këtë teknikë, prandaj nuk do të ketë dhëmbëza në zonën e dhuruesit të pacientit.• Duke përdorur këtë teknikë ne aplikojmë për hapjen e kanaleve në zonat ku pacienti nuk ka qime ekzistuese për të mbjellë flokë dhe për të mbushur zonat.• Nuk ka efekte anësore pas operacionit duke përdorur këtë teknikë.• Procesi i shërimit është shumë më i shkurtër se teknika FUT.• Koha e rikuperimit është 10-15 ditë (në varësi të pacientit).
 • Në këtë teknikë është e mundur që të mos rruhen të gjithë flokët (në varësi të rastit të pacientit).

Ne synojmë t’u ofrojmë pacientëve tanë rezultatet natyrale që janë më të përshtatshme për rastin e tyre. Ne i ndihmojmë pacientët tanë duke rekomanduar fillimisht teknikën më të mirë bazuar në rastin e tyre, më pas duke skicuar strukturën më të përshtatshme të flokëve që është e përshtatshme për strukturën e kokës së pacientit. Pasi pacienti të ketë rënë dakord, ne do të vazhdojmë me transplantin e flokëve. Në varësi të pacientit, rezultatet përfundimtare mund të arrihen brenda 10-12 muajve pas operacionit. Transplantimi i flokëve mund të jetë një hap i vogël për të bërë ndryshimin më të madh.

FUE Hair Transplant
FUE-SAC-EKIMI-ENG

Si kryhet transplantimi i flokëve FUE?

Faza e parë ; Për transplantin e flokëve FUE, flokët në zonën ku do të merren rrënjët shkurtohen në 1 mm gjatësi. Folikulat e flokëve dhe graftet mblidhen një nga një nga zona e mpirë me anestezi lokale. Pika më e rëndësishme që duhet marrë parasysh gjatë kryerjes së kësaj procedure është marrja e rrënjëve dhe transplanteve në drejtim të rritjes së flokëve. Dalja jo shkatërruese e rrënjëve dhe e shartesave është një nga parametrat e rëndësishëm që sigurojnë suksesin e operacionit. Ju do të ndjeni shumë qartë ndryshimin e funksionimit të suksesshëm para dhe pas Fue.

Faza e dytë ; Pasi të mblidhen folikulat e flokëve, hapi tjetër është hapja e kanaleve ku do të vendosen folikulat e flokëve. Kanalet hapen në lëkurën e kokës duke përdorur maja metalike ose safiri. Arsyeja pse përdoret më shumë safiri se metali është se lejon hapjen e kanaleve shumë të lëmuar. Përveç kësaj, duke qenë se nuk e traumatizon lëkurën e kokës, siguron që gjëndrat e flokëve të qëndrojnë të shëndetshme.

Faza e tretë ; Faza e tretë dhe e fundit është procesi i transplantimit të flokëve. Pas procesit të hapjes së kanalit, transplantimi i flokëve kryhet një nga një si në metodën e vjeljes. Arsyeja pse rekomandojmë aplikime me tehe me majë safiri është se për shkak të strukturës së saj të mprehtë dhe të lëmuar, graftet e shëndetshme mund të merren pa dëmtuar lëkurën e kokës ku mbledhim folikulat dhe graftet e flokëve.

Gjërat që duhen marrë parasysh pas një transplanti flokësh

 • Përdorni medikamentet që ju përshkruhen nga mjeku juaj. (Antibiotikë, Pain Killer…).

  • Shmangni animin e kokës poshtë për 3-5 ditë pas procedurës.

  • Duhet të konsumoni shumë ujë pas procedurës së transplantit të flokëve.

  • Rekomandohet të flini në shpinë duke përdorur qaforen e dhënë për 3-5 të parat pas procedurës së transplantit të flokëve.

  • Shmangni konsumimin e nikotinës dhe alkoolit për të paktën 5 ditë pas operacionit tuaj (për të mos ndikuar në procesin e shërimit).

  • Rrobat me zinxhirë dhe kopsa nuk rekomandohen për 10 ditë pas procedurës suaj.

  • Përmbahuni nga mbajtja e kapeles, kapuc apo ndonjë gjë tjetër e shtrënguar rreth kokës për 10-15 ditë.

  • Duhet të ndiqni udhëzimet e larjes që ju janë dhënë për 10 ditë.

  • Rekomandojmë të shmangni aktivitetet fizike (Noti, palestër, ngritja e peshave) gjatë muajit të parë pas procedurës së transplantit të flokëve.

  • You should not color, use gel, cut your hair using scissors or a trimmer for 6 months.

  • Shmangni ekspozimin në diell për 5 ditë pas operacionit tuaj,

  • Nuk duhet të ngjyrosni, të përdorni xhel, të prisni flokët me gërshërë ose makin rroje për 6 muaj.

  • Për 10 ditë përmbahuni nga konsumimi i ushqimeve të kripura.

  • Tharëse flokësh nuk duhet të përdoret për të paktën një muaj pas operacionit.

  • Nuk duhet të përdorni sauna, banjë turke, spa dhe xhakuzi për një muaj pas procedurës.

  • Shmangni marrëdhëniet seksuale për të paktën 5 ditë pas procedurës suaj.

 • Mos aplikoni akull direkt në zonën tuaj dhuruese.
 •  10 ditët e para, duhet të përdorni vetëm shampon dhe shkumën e ofruar për ju
hair-transplant-1

Kur do të shërohen plagët pas transplantimit të flokëve FUE?

Ju mund të vazhdoni jetën tuaj pa ndonjë ndryshim në cilësinë tuaj të jetës para dhe pas FUE. Do të shihni që procesi i shërimit vazhdon me shpejtësi që nga dita e tretë. Në vrimat e vogla në zonën e zverkut, korja fillon brenda një jave pas shërimit. Edhe pse mund të shkaktojë kruajtje, mos e gërvishtni. Ndërmjet javës së dytë dhe 2 muajsh fillon derdhja. Kjo është normale, mos u frikësoni. Do të shihni që në vend të rënies së flokëve vijnë të reja.