mesoterapia e flokëve

Çfarë është mezoterapia e flokëve?

Mesoterapia e flokëve është një metodë e injektimit të një doze minimale të përzierjeve të dobishme në zonat problematike të kokës. Fjala mesoterapi rrjedh nga fjalët ‘meso’ dhe ‘terapi’. Mesoterapia fjalë për fjalë do të thotë “shtresë e mesme” dhe përdoret për të përmirësuar shtresën e mesme të flokëve. Mesoterapia e flokëve është një metodë trajtimi që përdoret për të forcuar flokët e rralluar dhe që bien dhe për të ushqyer folikulat e flokëve. Në mesoterapinë e flokëve , përzierjet injektohen nën lëkurën e kokës duke përdorur mjete mikro injeksion. Kjo metodë synon të rigjallërojë dhe rigjenerojë folikulat e flokëve.

Mesoterapia e flokëve është një metodë trajtimi shumë e preferuar në vitet e fundit. Mesoterapia e flokëve është në thelb një trajtim që kryhet duke injektuar vitaminat, mineralet dhe aminoacidet e nevojshme për flokët në lëkurën e kokës. Për të pasur flokë të shëndetshëm dhe të harlisur duhen realizuar shumë faktorë. Para së gjithash, është e rëndësishme të zbuloni se cili është problemi kryesor i flokëve dhe të aplikoni një metodë trajtimi sipas këtyre problemeve.

Ka shumë arsye për rënien e flokëve bazuar në faktorë të brendshëm ose mjedisor. Para së gjithash, kur shohim shkaqet e brendshme, mund të themi se rënia e flokëve mund të ndodhë për arsye gjenetike ose për shkak të një sëmundjeje. Sot, ka sëmundje të tilla si alopecia androgjenetike (tullacja e modelit mashkullor) dhe alopecia areta (krimbi i ziles) që mund të shihen si te burrat ashtu edhe te gratë. Humbja e flokëve e quajtur alopecia androgjenetike është kryesisht gjenetike. Përveç kësaj, disa sëmundje të lëkurës mund të shkaktojnë edhe rënie të flokëve. Këto përfshijnë: Lupus, ekzemë, Nënë e perlës, Ringworn; Infeksion fungal.

Nëse keni sëmundje të tilla të lëkurës, mund të përjetoni rënie të flokëve në skalpin tuaj. Përveç kësaj, sëmundjet që dobësojnë sistemin imunitar, si diabeti, gjithashtu mund të shkaktojnë rënie të flokëve. Tek femrat, rënia e flokëve ndodh për shkak të mungesës së B12 dhe hekurit, shtatzënisë apo menopauzës, ndërsa meshkujt pësojnë rënie të flokëve për arsye gjenetike. Përveç kësaj, kushtet e këqija të jetesës, pirja e duhanit, përdorimi i alkoolit dhe abuzimi me substancat gjithashtu mund të shkaktojnë që folikulat e flokëve të mos ushqehen mjaftueshëm, të dobësohen dhe të bien.

Ka shumë metoda trajtimi që mund të aplikohen për trajtimin e rënies së flokëve. Disa prej tyre janë medikamente mjekësore, shampo, trajtime me lazer, AGF-39mesoterapia dhe transplanti i flokëve. Transplantimi i flokëve është një metodë e kirurgjisë plastike që përdoret për rënien e rëndë të flokëve dhe rënien e flokëve. Ndryshe nga metodat e tjera, transplantimi i flokëve është një procedurë një herë me rezultate të përhershme.

Si aplikohet mesoterapia e flokëve?

Pra, si aplikohet mesoterapia e flokëve? Cilët përbërës përdoren gjatë mesoterapisë së flokëve? Le t’i shikojmë këto tani. Mjetet e mikro injektimit përdoren gjatë mesoterapisë së flokëve. Suplementet me vitamina dhe minerale të përdorura për rritjen dhe zhvillimin e flokëve kontribuojnë në rritjen e flokëve. Me këtë metodë, aminoacidet dhe zgjeruesit sipërfaqësor të nevojshëm për flokët injektohen në lëkurën e kokës, duke synuar forcimin dhe rigjallërimin e gjëndrave të flokëve. Me metodën e mesoterapisë së flokëve, gjëndrat e flokëve joaktive në lëkurën e kokës zgjohen dhe shërohen për rritjen e folikulave të reja të flokëve. Kjo metodë jep rezultate pozitive edhe kundër problemit të zbokthit në flokë.

Trajtimi me mezoterapinë është një metodë e trajtimit të flokëve që duhet aplikuar nga specialistë me përvojë. Një person i papërvojë nuk mund ta kryejë këtë aplikacion. Vitaminat dhe lëndët ushqyese që flokët tuaj kanë nevojë për t’u rritur më shpejt dhe për të qenë më të shëndetshëm aplikohen me ndihmën e injeksioneve.

Injeksionet mund të aplikohen pasi mjekët me përvojë të vendosin për metodën që do t’i aplikohet pacientit. Problemi i kokës së çdo personi është i ndryshëm. Së pari do t’ju duhet të bëni një test gjaku për të zbuluar shkakun e dobësimit të flokëve ose rënies së flokëve. Prandaj, është e dobishme që së pari të konsultoheni me mjekun tuaj dhe të zbuloni problemin kryesor pas rënies së flokëve.

Në cilat situata mund të aplikohet mesoterapia e flokëve?

Mesoterapia e flokëve është një metodë që çdo person me probleme me flokët mund ta aplikojë sot. Rënia e flokëve dhe rrallimi i flokëve janë problemet kryesore. Përveç kësaj, zbokthi është ndër ankesat e zakonshme që vërehen tek flokët. Me trajtimin e mesoterapisë, problemi juaj i zbokthit reduktohet. Përveç kësaj, tharja e kokës, thyerja e flokëve dhe rënia e flokëve, flokët e dredhur dhe të holluar dhe disa probleme të bazuara në përkeqësimin e gjëndrave dhjamore në flokë mund të reduktohen me mesoterapinë e flokëve.

Sa seanca merr mezoterapia e flokëve?

Për të arritur një rezultat efektiv në mesoterapinë e flokëve, pacientët duhet të marrin trajtim nga 4 deri në 14 seanca. Në këtë metodë trajtimi, nuk mund të pritet që pacientët të heqin qafe problemet e flokëve në 2-3 seanca. Në varësi të problemit në skalpin tuaj, mesoterapia e flokëve mund të jetë më e shkurtër ose më e gjatë. Para se të kryhet mesoterapia e flokëve nga specialistët e flokëve, duhet të zbulohet problemi kryesor në flokë dhe të aplikohet një metodë trajtimi në përputhje me rrethanat.

Cilat janë përfitimet e mesoterapisë së flokëve?

Në përzierjen e mesoterapisë vendosen sasi të caktuara mineralesh dhe vitaminash sipas nevojave të çdo pacienti. Përbërësit e ampulës përgatiten për të hequr qafe problemet ekzistuese të flokëve dhe për të arritur rezultate maksimale. Ampulat me përbërës të dobishëm për flokët injektohen në shtresën e kokës. Përmbajtja e ampulës kontribuon në rritjen dhe zhvillimin e flokëve dhe ndihmon që flokët të duken më të gjallë dhe me shkëlqim. Përfitimet e procedurës janë si më poshtë:

  • Rënia e flokëve fillon të ndalet,
  • Bëhet rritja e flokëve,
  • Gjëndrat dhjamore tkurren dhe kaçurrelat tuaja bëhen më të përcaktuara dhe më voluminoze,
  • Rrjedha e gjakut dhe dorëzimi i oksigjenit në folikulat e flokëve rritet,
  • Zbokthi në flokët tuaj zvogëlohet,
  • Flokët fitojnë vitalitet dhe shkëlqim,

Për të marrë përfitimin maksimal nga mesoterapia e flokëve, është e dobishme të ndiqni numrin e seancave të rekomanduara nga mjeku juaj. Për të pasur efikasitet nga trajtimi i mesoterapisë, seancat duhet të përsëriten në kohë të caktuara.

mesoterapia e flokëve

Çfarë përfshihet në Mesoterapinë e Flokëve?

Përbërësit e përdorur për mesoterapinë e flokëve ndryshojnë nga pacienti në pacient. Vitaminat, mineralet dhe përbërësit e tjerë të dobishëm përfshihen në përzierje sipas nevojave të çdo pacienti. Midis 2 dhe 6 përbërësve aktivë mund të përzihen në shiringat e mesoterapisë. Disa nga përbërësit e përdorur janë si më poshtë:

Vitamina të grupit B, aminoacide,

Bakri dhe zinku, Koenzima,

Acidi hialunorik, vitamina dhe minerale esenciale,

Vitaminat e grupit B janë efektive në rritjen dhe riparimin e flokëve. Bakri dhe zinku parandalojnë dobësitë në strukturën e flokëve. Acidi hialunorik përshpejton rritjen e flokëve pasi është përgjegjës për ushqimin e llambave. Aminoacidet formojnë themelet e flokëve dhe kontribuojnë në formimin e fibrave të keratinës në strukturën e flokëve. Koenzima përmirëson strukturën e flokëve. Faktorët e rritjes në përbërës rregullojnë rrjedhjen e gjakut në lëkurën e kokës dhe forcojnë gjëndrat e flokëve. Në këtë kuptim, flokët tuaj duken më voluminoz dhe më të plotë. Për të parandaluar rënien e flokëve, përbërësit e përgatitur nga ekspertët e shëndetit do të jenë opsioni më i përshtatshëm për ju.

Çfarë duhet t’i kushtoni vëmendje pas trajtimit me mesoterapi të flokëve?

Janë disa gjëra që duhet t’i kushtoni vëmendje pas një trajtimi me mezoterapinë e flokëve. Këto mund të renditen si më poshtë:

  • Nuk rekomandohet larja e flokëve me balsam ose shampo pas procedurës. Uji dhe shampo mund të dëmtojnë rezultatin e trajtimit dhe të vonojnë procesin e shërimit. Në këtë kuptim, nuk rekomandohet larja e flokëve për një kohë.
  • Pas procedurës së mesoterapisë, duhet të qëndroni larg rrezeve të diellit për 2-3 ditë dhe të mbroni lëkurën e kokës.
  • Nuk rekomandohet të bëni dush ose not pas procedurës. Lëkura e kokës nuk duhet të jetë e lagur për 10 orët e para pas procedurës.
  • Konsumimi i alkoolit gjithashtu nuk rekomandohet nga ekspertët pasi ndikon negativisht në efektivitetin e procedurës.

Transplantimi i flokëve , mjekrës dhe vetullave kryhet nën mbikëqyrjen e mjekëve me përvojë dhe specialistëve të mbjelljes së flokëve në klinikën e transplantit të flokëve Hair Center of Turkey . Nëse edhe ju jeni duke përjetuar rënie të flokëve, duke u ankuar për skalp të rrallë ose tullac, mund të aplikoni në klinikën tonë të transplantit të flokëve. Ju mund të bëni çdo pyetje në lidhje me transplantin e flokëve në Turqi dhe transplantin e flokëve, vetullave, mjekrës nëklinikën tonë të transplantimit të flokëve në Stamboll duke telefonuar konsulentët tanë në klinikën e mbjelljes së flokëve të Qendrës së Flokëve të Turqisë .

 

Transplanti i flokëve Para Pas

hair transplant before after
Transplanti i Flokeve Para & Pas
Transplanti i Flokeve Para & Pas
hair trasnplant before after
Transplanti i Flokeve Para & Pas

Transplanti i flokëve Para Pas

Klinika lider në botë,
Hair Center Of Turkey – Qendra e Transplantit të Flokëve!
Staf profesional, shërbim VIP, 100% sukses, shërbim pa fund…
Nga katër kontinentet e botës deri në qendër të Stambollit,
Ne garantojmë suksesin që premtojmë me emrin tonë.
Ne ju ofrojmë një të re me metoda të personalizuara dhe kombinime teknike!
Është në duart tuaja të merrni pamjen që dëshironi me një perspektivë inovative dhe teknologjinë më të fundit!
Na kontaktoni për konsultim online, konsultim falas dhe informacion të detajuar!

F.A.Q.

Merrni një konsultë falas

Albanian(#18) (Eski)