ÇFARË ËSHTË TRANSPLANTI I FLOKËVE AFRO?

ÇFARË ËSHTË TRANSPLANTI I FLOKËVE AFRO?

Transplanti i flokëve Afro është një teknikë mikrokirurgjikale e aplikuar për njerëzit me kaçurrela të ngushta, folikulat e flokëve me onde dhe kaçurrela.

KUSH MUND TË APLIKOHET TRANSLANTI I FLOKËVE AFRO?

Transplanti i flokëve Afro është i ndryshëm nga struktura e flokëve të individëve Kaukazianë dhe Aziatikë dhe aplikohet për njerëzit me origjinë afrikane dhe karaibe. Duke qenë se gjëndrat e qimeve të njerëzve që i përkasin kësaj race janë më karakteristike dhe paralele në krahasim me qimet e tjera, kjo edhe ngadalëson rritjen. Transplanti i flokëve Afro mund të aplikohet për çdo individ me strukturë flokësh kaçurrelë dhe kaçurrela të dendura. Përshtatshmëria e zonës dhuruese dhe gjendja e përgjithshme shëndetësore është e mjaftueshme për miratimin e operacionit.

KUSH E KRYEN OPERACIONIN E TRANSLANTIT TË FLOKËVE AFROAMERIKANE?

Transplanti i flokëve Afro kryhet nën kujdesin e një ekipi profesional, nga infermiere të specializuara dhe nën mbikëqyrjen e mjekëve të kualifikuar.

KUSH E KRYEN OPERACIONIN E TRANSLANTIT TË FLOKËVE AFROAMERIKANE?

Transplanti i flokëve Afro kryhet nën kujdesin e një ekipi profesional, nga infermiere të specializuara dhe nën mbikëqyrjen e mjekëve të kualifikuar.

CILA ËSHTË MOSHA E TRANSLANTIT TË FLOKËVE AFRO?

Transplanti Afro Hair mund të aplikohet për çdo individ të moshës +18 vjeç, me zonë dhuruese të përshtatshme, gjendja e përgjithshme shëndetësore e të cilit nuk përbën pengesë për operacionin, duke marrë parasysh sëmundjet gjenetike dhe kronike.

Afro hair transplant
Afro Hair Transplant

A KA NDONJE DHIMBJE GJATË OPERACIONIT AFRO TË TRANSLANTIT TË FLOKËVE?

Gjatë operacionit të transplantit të flokëve Afro, aplikohet anestezi lokale në zonën e dhurimit dhe transferimit. Ndërsa dhimbja është në një nivel minimal në operacionin e kryer me kokën e mpirë, ajo parandalohet të ndjehet gjilpëra e anestezisë lokale me përdorimin e një aparati anestezie pa dhimbje në fillim. Në të njëjtën kohë, është e mundur të keni një proces komod pa ndjerë dhimbje dhe dhimbje në operacionin Afro Hair Transplant, i cili mund të kryhet edhe me qetësim në varësi të kërkesës së personit.

CILI ËSHTË PROCESI KLINIK PAS TRANSPLANTIT TË FLOKËVE AFRO?

Procesi klinik pas transplantit të flokëve Afro është si më poshtë:

DITA 1: Operacioni (mesatarisht 7-8 orë)

DITA 2: Pastrim dhe fashë

Dita 3: Larja e parë.

Në procesin operativ – trajtimi që vazhdon me larjen e parë, derdhja e kores realizohet që në ditën e 10-të. Përshtatja e graftit përshpejtohet pas derdhjes së zgjebes

SA KOHA DUHET PËR TË ARRITUAR PARAQIMIN E DËSHIRËM PAS TRANSLANTIT TË FLOKVE AFRO?

Transplanti i flokëve Afro fillon të shfaqet që në muajin e 3-të pas operacionit. Edhe pse u duhet 1 vit që gjëndrat e flokëve që rriten pas derdhjes së shokut të arrijnë plotësisht pamjen e dëshiruar, kjo periudhë zgjat mesatarisht 16 – 18 muaj te pacientët femra.

ÇFARË DUHET TË DIHET PARA TRANSPLANTIT TË FLOKËVE AFRO?

Ka disa gjëra që duhet të dini përpara transplantit të flokëve Afro . Këto janë;- Alkooli, duhani dhe nargjile duhet të ndërpriten 1 javë para operacionit.
– Multivitamina, çaji jeshil dhe holluesit e gjakut duhet të ndërpriten 1 javë para operacionit.
– Spraj për flokë, xhel, etj. Nuk duhet të përdoren stilerë gjatë ardhjes në operacion.
– Kur vini në operacion duhet të preferohet këmisha ose xhaketa me zinxhir.
– Konsumimi i kafesë dhe pijeve që përmbajnë kafeinë duhet të ndërpritet 1 ditë para operacionit.

ÇFARË DUHET KONSIDERUAR PAS TRANSLANTIT TË FLOKËVE AFRO?

Ka disa gjëra që duhen marrë parasysh pas transplantit të flokëve Afro . Këto janë
– Pas operacionit, koka duhet të ngrihet lart, me kusht që të jetë në pozicion të drejtë.
– Alkooli, duhani dhe nargjile nuk duhet të përdoren për 1 javë pas operacionit.
– Ekspozimi në diell duhet të shmanget për 3 muaj pas operacionit, nuk duhet të përdoret solarium, sauna dhe banja turke.
– Deti dhe pishina duhet të shmangen për 1 muaj pas operacionit, dhe sportet – ushtrimet duhet të shmangen.
– Marrëdhëniet seksuale duhet të shmangen për 15 ditë pas operacionit.
– Pas operacionit, me miratimin e mjekut duhet të merren multavitamina dhe hollues gjaku.
– Makina rroje nuk duhet të përdoret për 6 muaj pas operacionit, preferohet prerja me gërshërë.
– Lëkura e kokës nuk duhet prekur përveç larjes përsa i përket infeksionit folikular pas operacionit.

CILAT JANË METODAT E TRANSLANTIMIT TË FLOKËVE AFRO, SI PËRCAKTOHEN?

Ekzistojnë dy metoda të ndryshme të përdorura në operacionin e transplantit të flokëve Afro . Këto metoda janë


FUE (Nxjerrja e njësisë folikulare)
dhe

DHI (implantimi i drejtpërdrejtë i flokëve)

Zgjedhja e metodës bëhet në bazë të strukturës së flokëve dhe densitetit të personit. Metoda më e preferuar është FUE . Për shkak të anatomisë folikulare të individëve Afro, transferimi i pa rruar është jashtëzakonisht i vështirë, por është gjithashtu e zakonshme që folikulat ekzistuese të flokëve të dëmtohen.

CILI ËSHTË ÇMIMI I TRANSLANTIT TË FLOKËVE AFRO?

Transplanti i flokëve Afro është një zgjidhje kirurgjikale për rënien etnike të flokëve. Pavarësisht gjinisë, ky operacion i cili aplikohet me një metodë të përshtatshme për personin, ndihmon në eliminimin e rënies ekzistuese të flokëve dhe pamjes që vuan personi. Transplantimi i flokëve Afro është më i vështirë dhe më sfidues se metodat e tjera. Arsyeja për këtë është heqja e graftit direkt në përputhje me strukturën e vet pa dëmtuar folikulat e dendura të flokëve që shkojnë së bashku me kaçurrelat e dendura. Drejtimi dhe metoda e zonës së transferimit është po aq e rëndësishme sa edhe marrja e transplantit. Operacioni i transplantit të flokëve Afro duhet të kryhet nga infermierë të specializuar dhe me përvojë nën mbikëqyrjen e mjekëve kompetent. Procesi i pritjes së vjeljes së shartimit në tretësirë ??është gjithashtu i vlefshëm për sa i përket sterilitetit dhe përbën rrezik për sa i përket infeksionit. Gjëja e parë që duhet të merret parasysh nga personi që vendos për operacionin gjatë procesit të miratimit nuk është çmimi, por fakti që procedura duhet të kryhet në klinika dhe qendra të pranuara nga direktiva e Ministrisë së Shëndetësisë . Përndryshe, metoda e papërshtatshme, ndërhyrja e gabuar, formimi i cikatriceve në lëkurën e kokës në një mjedis josteril është i pashmangshëm dhe infeksioni është i mundur. Çmimi për operacionin e transplantit të flokëve Afrovarion midis 2500 dhe 4500 dollarë në Turqi, ndërsa në kontinente si Bashkimi Evropian dhe Amerika, është midis 5000 dhe 8000 dollarë.

A MUND TË KANË EDHE GRATË TRANSLANTIM TË FLOKËVE AFRO?

Transplanti i flokeve Afro është një zgjidhje e përhershme mikrokirurgjikale për rënien e flokëve të shkaktuar nga faktorë gjenetikë, hormonalë ose mjedisorë tek gratë me origjinë afrikane dhe Karaibe. Alopecia cikastrike ose alopecia e tërheqjes, të cilat janë të zakonshme tek individët afrikanë, shkaktojnë rënie të flokëve dhe transformojnë folikulat e dëmtuara të flokëve të grave me origjinë afrikane dhe karaibe në ind mbresë. Transplanti i flokëve Afro është zgjidhja më natyrale për këto diagnoza që shkaktojnë rrallim të përhershëm dhe komplikime të rënies së flokëve. Në këtë metodë përgjithësisht preferohet metoda FUE për shkak të natyrës së saj të dendur dhe kaçurrela, por më e përshtatshme mund të konsiderohet metoda DHI , e cila kryhet vetëm duke rruar zonën e dhuruesit, duke shtrënguar qimet ekzistuese dhe duke kamufluar hapjen.Transplantimi i flokëve Afro mund të aplikohet për çdo grua me kaçurrela të ngushta dhe flokë kaçurrela me gjendje të përgjithshme shëndetësore dhe përshtatshmëri të zonës së donatorëve.

Artikuj Të Tjerë