Çfarë është trajtimi PRP

Çfarë është trajtimi PRP

PRP (Platelet Rich Plasma) është një formë trajtimi që aplikohet duke marrë një pjesë të gjakut të vetë personit, duke ndarë plazmën e dobishme në të me anë të centrifugimit dhe duke injektuar plazmën e pasur me trombocite në indet e trupit.

Trajtimi PRP aplikohet për shumë trajtime si rrudhat, plagët, problemet vaskulare, çarjet e lëkurës, trajtimin e akneve dhe problemet e flokëve . Përveç këtyre, është një metodë e përdorur shpesh në fizikë dhe rehabilitim, trajtimet e implanteve dentare.

prp turkey

Koha ideale e trajtimit për PRP është seanca 30-minutëshe, 3 herë në intervale 2-javore. Që nga viti 2009, PRP , i cili zhvillohet çdo ditë e më shumë, është një nga aplikimet më efektive dhe më frytdhënëse në mesin e trajtimeve të flokëve . Nuk ka pothuajse asnjë rrezik dhe mundësi alergjie për sa i përket përdorimit të gjakut të vetë pacientit. Trajtimi PRP i aplikuar pas operacionit të transplantimit të flokëve siguron që folikulat e rinj të flokëve të rriten më të shëndetshëm, më të gjallë dhe më të shndritshëm.

Ndikon pozitivisht në procesin e shërimit duke siguruar riparim më të shpejtë të plagëve në zonën e dhurimit gjatë transplantimit të flokëve . Si Qendra e Flokëve të Turqisë , ekziston një trajtim PRP i flokëve me 1 seancë falas në paketën që kemi përgatitur për trajtimin e mbjelljes së flokëve në klinikën tonë të transplantimit të flokëve në Stamboll . Ju mund të mësoni gjithçka që pyesni për transplantin e flokëve , trajtimin PRP dhe shumë të tjera duke kontaktuar Qendrën e Flokëve të Turqisë .

Si aplikohet PRP për Flokët

Për aplikimin e flokëve PRP , fillimisht i merren 10 cc gjak nga personi që do të trajtohet në një tub të veçantë. Ky gjak i marrë nga personi centrifugohet dhe ndahet plazma e pasur që do të jetë e dobishme për trajtimin. Më pas, këto qeliza, të cilat janë shumë të pasura me trombocite, injektohen në lëkurën e kokës me ndihmën e mikrogjilpërave. Është një trajtim pa dhimbje dhe pa dhimbje . Zgjidhja anestezike aplikohet në zonën problematike përpara procedurës. Kjo metodë, e cila nuk përdor asnjë substancë apo ilaç, synon rigjenerimin e indeve me metoda krejtësisht natyrale .

Cilat janë përfitimet e trajtimit PRP?

Trajtimi i flokëve PRP është një formë trajtimi për forcimin e flokëve dhe parandalimin e rënies së flokëve . Nuk i rishton flokët e humbur . trajtimi i flokëve PRP ;

  • Rigjallëron folikulat e flokëve të fjetur
  • Riparon indet duke shëruar skalpin e kokës. Ofron rritje të shëndetshme të flokëve.
  • Parandalon rënien e flokëve
  • Rrit vitalitetin e folikulave të flokëve.
  • Stimulon prodhimin e fibrave dhe keratinës
  • Nxit rritjen e enëve të reja të gjakut

Për kë aplikohet trajtimi PRP?

Kandidatët më idealë për trajtimin e flokëve PRP janë njerëzit me rënie të lehtë deri të moderuar të flokëve që duan të kontrollojnë rënien e flokëve . Është një metodë shumë e dobishme për të gjithë me alopeci androgjene mashkullore dhe femërore , për gratë që përjetojnë rënie të flokëve gjatë menopauzës dhe për njerëzit që pësojnë rënie të flokëve për shkak të faktorëve të jashtëm. PRP nuk aplikohet për njerëzit që kanë pasur kancer ose kancer në të kaluarën dhe gratë shtatzëna.

Pyetjet e bëra më shpesh rreth trajtimit PRP;

1) A është i rrezikshëm trajtimi PRP?

  • Në trajtimin e flokëve PRP , gjaku i injektuar tek pacientët merret prej tyre. Nuk kombinohet me asnjë ilaç ose substancë të jashtme. Prandaj, është metoda më e natyrshme për t’u aplikuar.
    Nuk shkakton rrezik apo efekte anësore alergjike.

2) Kur e shfaq PRP efektin e saj në flokë?

  • Aplikimi i PRP në flokë tregon efektin e tij afërsisht 2 muaj pas përfundimit të trajtimit .
trajtim prp floku

3) PRP apo transplant flokësh?

-Transplantimi i flokëve është një operacion i kushtueshëm kirurgjik estetik që synon të rifitojë flokët e humbur . PRP është një lloj trajtimi i flokëve në shkallë të vogël që synon mbrojtjen dhe forcimin e flokëve ekzistues. Është më pak i kushtueshëm. Të dy janë lloje të ndryshme trajtimi.

4) Kur duhet larë flokët pas PRP?

-Flokët nuk duhet të lahen brenda 3 orëve pas transplantimit të flokëve PRP . Çdo produkt kimik që prek flokët mund të ndikojë negativisht në trajtimin .

5) A ka dhimbje në trajtimin PRP?

-Në trajtimin e flokëve PRP, procedura kryhet me gjilpëra shumë të vogla. Nuk ndjehet dhimbje me përdorimin e solucioneve anestezike para aplikimit.

6) Sa seanca zgjat trajtimi PRP?

-Edhe pse kohëzgjatja e seancës së trajtimit PRP varion sipas zonës që do të trajtohet, është një procedurë që kryhet çdo 15 ditë për 6-8 muaj.

7) Në cilat zona përdoret PRP?

-Trajtimi PRP aplikohet në rënien e flokëve, riparimin postoperativ, lëndimet e tendinit, kalcifikim, trajtime dentare, probleme të lëkurës dhe trajtime përtëritjeje.

Transplanti i flokëve Para Pas

hair transplant before after
Transplanti i Flokeve Para & Pas
Transplanti i Flokeve Para & Pas
hair trasnplant before after
Transplanti i Flokeve Para & Pas

Transplanti i flokëve Para Pas

Klinika lider në botë,
Hair Center Of Turkey – Qendra e Transplantit të Flokëve!
Staf profesional, shërbim VIP, 100% sukses, shërbim pa fund…
Nga katër kontinentet e botës deri në qendër të Stambollit,
Ne garantojmë suksesin që premtojmë me emrin tonë.
Ne ju ofrojmë një të re me metoda të personalizuara dhe kombinime teknike!
Është në duart tuaja të merrni pamjen që dëshironi me një perspektivë inovative dhe teknologjinë më të fundit!
Na kontaktoni për konsultim online, konsultim falas dhe informacion të detajuar!

F.A.Q.

Merrni një konsultë falas

Albanian(#18) (Eski)

Share This Story, Choose Your Platform!