Aplikimi i mbjelljes së mjekrës edhe mustaqeve

Humbja e mjekrës dhe mustaqeve është gjenetike për disa persona dhe në disa raste mund të shkaktohet nga djegiet ose dëmtime tjera.Operacionet e transplantit të mjekrës dhe mustaqeve preferohen në të gjithë botën si një zgjidhje për këtë problem.Shumë njerëz vijnë në Turqi për ta kryer këtë operacion nga e gjithë bota. Ne,familja Hair Center Turkey,vazhdojmë të bëjmë operacione të transplantit të mjekrës dhe mustaqeve për pacientët tanë nga vendi ynë ose nga vende të ndryshme të cilat na kanë bërë të kemi përvojë me më shumë se 2000 pacientë mbi 8 vjet. Humbja e mjekrës dhe mustaqeve,e cila është e zakonshme tek burrat,mund të zgjidhet me një operacion të vogël.

Kush mund të bëjë transplantimin e mjekrës dhe mustaqeve?

Për transplantin e mjekrës dhe mustaqeve,duhet të jetë një person i rritur. Për këtë operacion, rekomandohet të prisni deri në moshën 24 vjeç.Shkaku i humbjes së mjekrës dhe mustaqeve, sëmundjet hormonale dhe metabolike duhet të analizohen.Në rastin e sëmundjeve të tilla si zemra,sheqeri dhe hepatiti B, operacioni mund të kryhet pasi të analizohet nga mjekët në klinikën tonë.

Cili është procesi i transplantimit të flokëve të mjekrës dhe mustaqeve?

Në klinikën tonë Hair Center Of Turkey,ne zakonisht kryejmë operacionet me teknikën FUE. Me fjalë të tjera,ne marrim rrënjët e flokëve nga ana e pasme e kokës suaj dhe i vendosim në zonën e synuar.Operacioni përbëhet nga 3 faza:

1- Aplikimi i Anestezisë Lokale / Koleksionimi i rrënjëve

Para operacionit në klinikën tonë Hair Center Of Turkey,bëjmë fotografi për të vlerësuar kushtet para dhe pas operacionit.Në poliklinikat tona,ne shkurtojmë mjekrën dhe mustaqet ku do të bëhet transplanti dhe i mpiksim ato duke aplikuar anestezi lokale.Pastaj, sipas analizës së mëparshme të mjekëve tanë, ne mbledhim rrënjët e flokëve nga zona dhuruese e cila është pjesa e pasme e kokës,zona e mjekrës,nën nofullën,mollëzën ose qafën.Ne i mbajmë rrënjët që kemi mbledhur në lëngje speciale deri në mbjellje.Në këtë mënyrë,rrënjët e flokëve të mbeten të shëndetshëme dhe të gjalla.

2- Hapja e Kanaleve

Ne hapim kanale një nga një në zonat e mustaqeve dhe mjekrës, ku rrënjët e grumbulluara të flokëve do të transplantohen.Kanalet janë shumë të rëndësishme për rezultate të suksesshme. Falë mjekëve tanë specialistë që punojnë në klinikën tonë, këto kanale hapen me përpikëri dhe sukses. Niveli i lartë i njohurive teknike dhe shkathtësisë siguron rezultate të suksesshme për pacientët e Hair Center Of Turkey. Llogaritja e saktë e thellësisë dhe gjerësisë së kanaleve ndikon drejtpërdrejt në natyralitetin e mbjelljes të mjekrës dhe mustaqeve.

3- Transplanti i mjekrës dhe mustaqeve

Rrënjët e mbledhura nga pjesa e pasme ose mjekra vendosen një e nga një në kanalet e hapura në gjerësinë dhe thellësinë e duhur.Në këtë mënyrë procesi përfundon duke vendos rrënjët në kanalet e hapura.

Pas transplantimit të mjekrës dhe mustaqeve

Pasi të keni përfunduar operacionin e transplantit të mjekrës dhe mustaqeve, mund të vazhdoni jetën tuaj të përditshme. Ditën e dytë pas operacionit në poliklinikën tonë do të ketë procesin e pastrimit të pjesës së pasme. Ditën e tretë pas procesit të larjes ne ju tregojmë se si bëhet. Duhet të keni kujdes që të mos përdorni thonjtë. Vetëm p rekje të buta me majë të gishtave dhe pëllëmbëve gjatë larjes së zonës së transplantuar.Kur lani kokën, mund ta thani flokët pa fërkim me peshqir. Zona e operacionit nuk duhet të ketë ndonjë ndikim, dëmtim ose fërkim. Pasi të jenë derdhur koret e para të flokëve në 2 javë, gjëndrat e flokëve tuaj të përhershëm fillojnë të rriten përgjithmonë për 6 deri në 8 muaj. Ju mund të kontaktoni Hair Center Of Turkey, në çdo kohë pas operacionit nëse keni ndonjë pyetje.

Na kontaktoni!

Need Help? Chat with us